Мирон Кордуба і українська громада в Москві (штрих до історії візиту 1907 року) - Середяк, А. (Україна-Польща: історична спадщина і суспільна свідомість, 2012)
Молодого науковця Мирона Кордубу професор Львівського університету М. Грушевський восени 1907 р. відрядив до Москви з метою опрацювання архівних матеріалів. М. Кордуба активно влився у громадсько-політичне та культурне життя української громади російської столиці. Висвітлено вплив візиту Кордуби на усвідомлення українським студентством Москви своєї ідентичності, розуміння потреби згуртованості та активної позиції у досягненні громадянських та національних прав.