Мирон Кордуба і Микола Андрусяк: до історії взаємин - Піх, О.; Чебан, М. (Україна-Польща: історична спадщина і суспільна свідомість, 2012)
У статті проаналізовано взаємини українських істориків М. Кордуби та М. Андрусяка, зокрема висвітлено їхні особисті та творчі контакти. Також подано погляди учених на проблеми розвитку української науки, діяльність НТШ та національне книговидання тощо. Охарактеризовано взаємне листування вчених. У додатку до статті вміщено епістолярій М. Кордуби та М. Андрусяка.