Державна еліта України - Залізняк, Л. (Україна. Наука і культура, 2008)
Альянс бронтозаврів пострадянської номенклатури з тиранозаврами бізнесових кланів створив в Україні доби Кучми — Януковича такий собі парк юрського періоду у всеукраїнському масштабі з відповідними епосі динозаврів правилами гри. ривала стагнація пострадянської України, що призвела до помаранчевої революції, засвідчила невідповідність наших державних керманичів вимогам динамічного сьогодення. Генетично властивий колишній колоніальній адміністрації УРСР комплекс національної меншовартості продовжує керувати діями значної частини державної еліти сучасної України. Це завадило їй за 16 років незалежності трансформуватися в національну еліту європейського зразка і сприяло її злиттю з криміналізованими олігархічними кланами доби первинного накопичення капіталу.