І струм високої напруги - Жук, В. (Україна. Наука і культура, 2008)
Нещодавно в Черкасах вийшла в світ книга нарисів журналістів Валентини Жук та Петра Жука «Іди і вір». Хороша книга. Автори — з першого випуску факультету журналістики Київського університету імені Т.Шевченка. А далі — журналістські стежки Черкащиною — від села до села, від міста до міста. І непрості дороги пам’яті — від року до року, від роду до роду… Це останній нарис Валентини Жук, він не ввійшов до книги, якої їй не довелося вже побачити.