У кожній пам'ятці її душа - Суворова, Л. (Україна. Наука і культура, 2008)
Валентина Подкопаєва — талановита українська мисткиня — живописець, реставратор вищої кваліфікації, лауреат премії імені І.В.Моргилевського.