Мистецькі клопоти князя Олександра Заславського - Александрович, В. (Український археографічний щорічник, 2010)
У статті проаналізовано унікальні матеріали до історії мистецького життя у середовищі княжих еліт Волині, збережені в листах князя Олександра Заславського 1616–1628 рр., наведено відомості до історії архітектури, скульптури, малярства, декоративно-ужиткового мистецтва, широкого спектру мистецьких взаємозв’язків регіону.