Рінський союз між бранденбурзьким курфюрстом і Королівською Пруссією в оцінці Яна Казимира та його двору восени 1655 року - Федорук, Я. (Український археографічний щорічник, 2010)
У статті аналізується місце Бранденбурга-Пруссії в міжнародних відносинах у 1655 р. Автор доходить висновку, що бранденбурзький курфюрст Фрідріх Вільгельм був одним з тих європейських правителів, які через своє становище відігравали вирішальну роль у балтійській політиці багатьох сильних держав. З-поміж них були Річ Посполита, Швеція, Росія, Об’єднані Провінції та інші. Головною метою його політичної діяльності було об’єднати землі Бранденбурга і Князівської Пруссії з територією Королівської Пруссії.