Участь Володимира Антоновича у виданні поетичних творів Тараса Шевченка - Короткий, В. (Український археографічний щорічник, 2010)
Статтю присвячено дослідженню участі видатного українського вченого і громадського діяча Володимира Антоновича у виданні поетичних творів Тараса Шевченка. Матеріали публікації дають підстави вважати Володимира Боніфатійовича одним з безпосередніх організаторів друку творів Кобзаря, у тому числі заборонених у межах Російської імперії.