Повстансько-партизанський рух та операції білогвардійських військ в Україні у першій половині 1919 року - Ковальчук, М. (Український археографічний щорічник, 2010)
На підставі архівних документів і спогадів сучасників досліджено розгортання повстансько-партизанського руху в Україні у першій половині 1919 р. в контексті бойових дій між Червоною армією та білогвардійськими військами генерала А. Денікіна, визначено вплив повстанського руху на перебіг військових операцій.