З листування Данила Апостола - Пришляк, В. (Український археографічний щорічник, 2010)
У статті подаються листи миргородського полковника і пізнішого гетьмана Данила Апостола з російським імператором Петром ІІ, імператрицею Анною Іоанівною та іншими російськими державними діячами. Документи було виявлено в українських, російських та польських рукописних збірках. Публікація дає змогу суттєво розширити та доповнити історичні відомості про визначні постаті козацького Гетьманату та Російської імперії, їхнє оточення, простежити головні риси їхнього світогляду і ментальності. Документи розкривають також специфіку розвитку козацької автономії у складі Російської імперії у 20-х – 30-х роках XVIII cт.