Марія Григорівна Вавричин (20.ІІІ.1935 – 28.ХІІ.2010) (Український археографічний щорічник, 2010)
Передчасно відійшла у вічність на 76-му році життя українська дослідниця в галузі історії, картографії, соціотопографії, краєзнавства, науково-культурний діяч, науковий співробітник Львівського відділення Інституту української археографії та джерелознавства ім. М. C. Грушевського НАН України, член Комісії бібліографії та книгознавства Наукового товариства ім. Т. Шевченка в Україні, член Львівської обласної організації Всеукраїнського товариства “Лемківщина” Марія Григорівна Вавричин.