Сторінки з історії Державного архіву в Автономній Республіці Крим. Перше десятиліття - Гурбова, Л. (Архіви України, 2009)
На підставі вивчення документів фондів Р-415 і Р-2638 в Державному архіві в АР К висвітлено основні факти і події в історії Таврійського Центрального архіву (Кримцентрархіву) у Сімферополі (1919 – початок 1930-х рр.). Особливу увагу приділено історії формування фондів Кримцентрархіву, внеску багатьох видатних вчених у цю справу, першим кроком по формуванню та упорядкуванню архівної інфраструктури у Криму.