Возможности фитопрепаратов в лечении хронических заболезаний желудочно-кишечного тракта - Зюбина, Л.Ю.; Папонина, Н.А. (Медична гідрологія та реабілітація, 2010)
У статті представлені результати лікування хворих з ерозивною виразкою шлунка, дванадцятипалої кишки (ДПК) і хронічними захворюваннями печінки різної етіології (неалкогольний стеатогепатоз, хронічний вірусний, лікарський і алкогольний гепатити) за допомогою фітобальзамів "Промуцет" і "Солясол" продукції торгової лінії "Джерела Сибіру". Динамічне спостереження дозволило показати позитивний результат, обумовлений клінічним поліпшенням стану хворих і позитивними змінами основних лабораторно-візуальних параметрів при кожній нозології. Обгрунтовано доцільність використання досліджуваних бальзамів. що володіють антиоксидантним, протизапальним, репаративним і спазмолітичним ефектами у складі лікувально-профілактичних програм перерахованих захворювань травної системи.