Пам'яті Платона Григоровича Костюка (Медична гідрологія та реабілітація, 2010)
10 травня 2010 року завершив свій земний шлях всесвітньо відомий учений в галузі нейрофізіології, Герой соціалістичної праці та Герой України, Заслужений діяч науки і техніки України, академік НАН і АМН України, Російської АН, член Європейської Академії, лауреат Державних премій СРСР, УРСР і України в галузі науки і техніки, багатьох престижних вітчизняних і міжнародних премій за наукові досягнення, почесний член багатьох закордонних наукових товариств, директор Інституту фізіології ім. О.О. Богомольця, завідувач відділу загальної фізіології нервової системи, керівник Міжнародного центру молекулярної фізіології, завідувач кафедри молекулярної фізіології та біофізики Фізико-технічного центру НАН України.