Обоснование критериев оценки биологической активности минеральных вод - Насибуллин, Б.А.; Золотарева, Т.А.; Тихоход, Л.В.; Хобзей М.К. (Медична гідрологія та реабілітація, 2010)
Автори під час проведення порівняльного аналізу біологічної дії борвміщуючих мінеральних вод різної мінералізації виявила якісну та кількісну однаковість їх впливу. Інтегративні показники властивостей мінеральних вод, що використовуються на сьогоднішній день, не пояснюють виявлені особливості дії. Автори роблять висновок, що застосування відносних показників властивостей мінеральних вод, прив’язаних до 1 граму мінеральних речовин, які містяться у воді, дозволить більш точно оцінювати властивості мінеральних вод.