Новая методика подводного вертикального вытяжения позвоночника - Ежов, В.В.; Андрияшек, Ю.И. (Медична гідрологія та реабілітація, 2010)
Запропоновано спосіб відновного лікування пасивним підводним вертикальним витягненням хребта при допомогою аквапоясу у поєднанні з гідрокінезотерапіей. У 94,3% з 114 хворих з хронічною люмбалгією реєструвалося значне поліпшення стану за показниками больового синдрому, рухливості і м'язової сили хребта і кінцівок (у контролі -у 41,7% з 36 пацієнтів).