Стеатоз кардіоміоцитів - Панчишин, Ю.М.; Комариця, О.Й.; Шалагіна, А.Ю. (Медична гідрологія та реабілітація, 2010)
У процесі пошуку неінвазивних методів діагностики стеатозу печінки, нашу увагу привернули дослідження якісного та кількісного вмісту тригліцеридів у міокарді методом магнітно-резонансної спектроскопії і відповідна література про стан проблеми (стеатоз кардіоміоцитів) та значення ліпідної інфільтрації міокарда з розвитку серцевої недостатності. Очевидно, що у найближчому майбутньому дана методика у нас не буде доступна, але вважаємо цікавою інформацію про результати таких досліджень.