Медична реабілітація хворих на метаболічний синдром з використанням комплексної бальнеотерапії - Волошина, О.Б.; Найдьонова, О.В.; Дукова, О.Р.; Лисий, І.С.; Афанасьева, Я.С.; Приступа, О.С. (Медична гідрологія та реабілітація, 2010)
В статті представлено результати досліджень комплексного впливу бальнеотерапевтичних факторів (мінеральної води Поляна Квасова та скипидарних ванн) в медичній реабілітації хворих на метаболічний синдром. Аналіз отриманих даних свідчить про зменшення інсулінорезистентності, що обумовлює позитивні зміни всіх інших компонентів метаболічного синдрому: ожиріння, артеріальної гіпертензії, порушень вуглеводного та ліпідного обміну.