Академіку Івану Сміяну - 75 років (Медична гідрологія та реабілітація, 2003)
10 січня 2004 року минає 75 років від народження і 55 років медичної діяльності доктора медичних наук, професора, члена-кореспондента АМН України, академіка Академії Вищої школи України, академіка Міжнародної академії інтегративної антропології, заслуженого працівника Вищої школи України, завідувача клініки педіатрії лікувального факультету Тернопільської державної медичної академії їм. акад. І.Я. Горбачевського Івана Семеновича Сміяна. До перелічених звань і посад слід додати ще й головування в обласній Асоціації педіатрів, членство в редакційних колегіях журналу "Педіатрія, акушерство і гінекологія’1, газети "Ваше здоров'я", 17-річний термін (1981-1997) ректорства, котрому передувала посада проректора з наукової роботи. 'За 1997 рік Інтернаціональний біографічний центр Кембриджського університету визнав І.С. Сміяна "людиною року", його біографія видрукувана у книзі "2000 найвидатніших людей XX століття".