Народний рух України в інтерпретації Комітету держбезпеки УРСР - Бажан, О.; Лошицький, О. (З архівів ВУЧК-ГПУ-НКВД-КГБ, 2009)
У статті на основі маловідомих документів Галузевого державного архіву Служби безпеки України досліджується реакція керівників КДБ УРСР на створення Народного руху України. Автори стверджують, що застосування силовими структурами адміністративного впливу для залякування політичних опонентів КПУ у другій половині 1980-х рр. не зупинило процесів формування багатопартійності в Україні.