Політичні переслідування наукової інтелігенції м. Кам’янця-Подільського у 1920–1930-х рр. - Савчук, В. (З архівів ВУЧК-ГПУ-НКВД-КГБ, 2009)
У статті аналізуються трагічні сторінки діяльності науковців і краєзнавців міста Кам’янця-Подільського 1920–1930-х рр. Зазначається, що попри високий авторитет у вітчизняних і зарубіжних колах, вони зазнали переслідувань та принижень.