Пилип Миколайович Сєрков (до 100-річчя з дня народження) - Костюк, П.Г.; Сторожук, В.М.; Сагач, В.Ф. (Медична гідрологія та реабілітація, 2008)
9 жовтня 2008 р. виповнюється 100 років з дня народження видатного вченого-нейрофізіолога. професора, академіка НАН України, двічі лауреата Державної премії України (1978. 2000), лауреата державних премій імені І.М. Сєченова та О.О. Богомольця, заслуженого діяча науки Української РСР Пилипа Миколайовича Сєркова.