Синтез та антибактеріальна активність деяких ароматичних похідних азолів - Кисельов, А.В.; Кнішевицький, А.В.; Раєнко, Г.Ф.; Коротких, М.І.; Пехтерєва, Т.М.; Швайка, О.П.; Климнюк, С.І.; Покришко, О.В.; Грищук, Б.Д. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2009)
Синтезовано ряд нітрогеновмісних протокарбенових сполук: 2-гідроксипропіленових похідних імідазолу, імідазо[2,3-b]бензотіазолу, 1,3-ди(п-хлорбензил)-2-ціанометил-2Н-бенз-імідазоліну та бензотриазолу, що містять ароматичні фрагменти з різними замісниками, а також 1,3-діадамантиламідин, досліджено їх антибактеріальну активність. Найвищу активність до Staphilococcus aureus та Escherichia coli проявляє 1,3- діадамантиламідин.