Деякі аспекти створення зв'язку фосфор-вуглець - Костюк, О.М.; Зарудницький, Є.В.; Меркулов, А.С.; Пінчук, О.М. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2009)
Узагальнені результати робіт відділу хімії фосфороорганічних сполук за останні 20 років спрямовані на створення С-Р зв'язку методом нуклеофільного полігалогеналкілування, каталітичного фосфорилювання адамантанів, некаталітичного фосфорилювання енамінів, гідразонів, амідинів та електронозбагачених гетероциклів галогенідами фосфору.