До питання визначення релігійно-нормативного факту - Міма, І.В. (Держава і право, 2011)
Досліджується процес формування різних напрямів об’єктивного наукового аналізу проблем теорії держави і права, розкрито теоретичні аспекти релігійно-нормативного факту, як обставин, що зазначені в гіпотезі релігійних норм та пов’язані з процесом виникнення, існування, зміни та припинення релігійних відносин. Визначено сутність та умови виникнення релігійно-нормативних фактів.