Правове регулювання особистих немайнових відносин батьків і дітей в Україні у X – XIX ст. (історико- правовий аспект) - Озель, В.І. (Держава і право, 2011)
Висвітлюються особливості розвитку правового регулювання особистих відносин батьків і дітей в Україні в Х – ХІХ ст. На підставі норм світського права, церковних канонів та звичаєвого права досліджуються питання законності народження дитини, межі батьківської влади над дітьми, права та обов’язки дітей.