Загальні принципи призначення покарання у писаному литовсько-руському праві XVI ст. - Єпур, М.В. (Держава і право, 2011)
Визначені принципи призначення покарання за Статутами Великого князівства Литовського і встановлене їх походження. На підставі аналізу матеріалів судової практики показані особливості реалізації цих принципів при правозастосуванні.