Розпорядження Президента України як один з видів актів глави держави - Берназюк, Я.О. (Держава і право, 2011)
Здійснено дослідження сутності та конституційно- правового характеру розпоряджень Президента України, за результатами якого дано авторське визначення поняття розпорядження Президента України, здійснено їх класифікацію за попередньо визначеними критеріями, а також виділено різновиди розпоряджень Президента України, виданих протягом останніх років.