Правове регулювання охорони військами ДПУ підприємств цукрової промисловості УСРР - Окіпнюк, В. (З архівів ВУЧК-ГПУ-НКВД-КГБ, 2010)
У статті досліджуються правові аспекти охорони військами ДПУ УСРР підприємств цукрової промисловості. Встановлено причини передачі підрозділів охорони з підпорядкування Головного управління робітничо-селянської міліції у віддання ДПУ УСРР, структуру та межі компетенції охоронних комендатур, джерела матеріально-технічного постачання.