Заходи радянських спецслужб з обмеження опозиційного руху в середовищі євангельських християн-баптистів у 1960–1980-х рр. - Бажан, О.; Лахно, О. (З архівів ВУЧК-ГПУ-НКВД-КГБ, 2010)
На основі матеріалів «самвидаву», мемуарної літератури, документів органів державної влади у справах релігії показане втручання правлячого режиму у внутрішнє життя церкви євангельських християн-баптистів протягом 1960–1980-х рр., продемонстровано механізм репресій стосовно опозиції в євангельсько-баптистському русі в УРСР.