Синтез та спазмолітична активність (ди)гідрохлоридів та четвертинних солей деяких адамантилoвмісних похідних 1-алкокси-3-діалкіламіно-2-пропанолу - Притула, Т.П.; Пупишева, О.В.; Короткий, Ю.В.; Мохорт, М.А.; Лозинський, М.О. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2010)
Здійснено синтез похідних 1-алкокси-З-діалкіламіно-2-пропанолу, в дослідах in vitro на кільцях ізольованої аорти щурів вивчені міотропні спазмолітичні властивості дериватів адемолу. Середньолетальні дози перспективних сполук встановлені на мишах методом В. Б. Прозоровського.