Гетероциклізації на основі 2-(5-R-[1,2,4]триазол-3-іл)феніламінів. Повідомлення 1 - Коваленко, С.І.; Волошина, В.О.; Білий, A.K.; Берест, Г.Г.; Зубатюк, Р.І. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2010)
Розроблено метод синтезу 2-R-6H-[ 1,2,4]триазоло[1,5-с]хіназолін-5-тіонів гетероцикліза-цією 2-(5-R-[1,2,4]триазол-3-іл)феніламінів сірковуглецем або його “синтетичним еквівалентом” — калію етилксантогенатом. Досліджена реакція алкілування 2-R-6Н-[1,2,4]три-азоло[ 1,5-с]хіназолін-5-тіонів та їх калієвих солей. Будова синтезованих сполук підтверджена рентгеноструктурним та спектральними методами аналізу.