β-гідрокси-α-амінокислоти. асиметричний синтез. ІІ - Кухар, В.П.; Танчук, Ю.В. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2010)
У 2-ій частині огляду продовжено аналіз літературних даних, присвячених розвитку асиметричного синтезу β-гідрокси-α-амінокислот, складових як природних, так і синтетичних біологічно активних пептидів. Показано, що принциповими стадіями таких часто складних стратегій і підходів є утворення асиметричних центрів на β- і α-вуглецевих атомах біля гідрокси- та аміногруп як каталітичними, так і стехіометричними методами, а також вибором доступних вихідних синтонів.