β-поліфтороалкіл-β-оксосульфони і -сульфаміди як метиленові компоненти в реакціях з ортоестерами - Маркітанов, Ю.М.; Тимошенко, В.М.; Шермолович, Ю.Г. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2010)
β-Поліфтороалкіл-β-оксо-сульфони(сульфаміди) реагують з алкіл ортоформіатом та первинними ариламінами(амідами) з утворенням п-толілсульфоніл(сульфамідо)-заміщених β-поліфтороалканоїлвінілових етерів та β-поліфтороалканоїлєнамінів відповідно. β-Поліфтороалканоїлвінілові етери в реакціях циклізації з гуанідином або сечовиною утворюють сірковмісні похідні піримідину, а з вінілетиловим етером — похідні 3,4-дигідро-2Н-пірану.