Синтез нових 1,3-дизаміщених 6,7-дигідро-1Н-циклопента[d]піримідин-2,4(3Н,5Н)-діонів, що проявляють спазмолітичну активність. Повідомлення 1 - Кононевич, Ю.М.; Демченко, А.М. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2011)
Реакцією алкілування З-циклогексил-6,7-дигідро-1H-циклопента[d]піримідин-2,4(ЗН,5Н)-діону бензилгалогенідами, α-галогенкетонами та хлорацетамідами синтезовано нові похідні 6,7-дигідро-1Н-циклопента[d]піримідин-2,4(ЗН,5Н)-діону, що проявляють спазмолітичну активність.