6-арилметиленгідразино-9Н-пурини як інгібітори нуклеотидпірофосфатази/фосфодіестерази 1 - Приказчикова, Л.П.; Музичка, О.В.; Вовк, А.І.; Ключко, С.В.; Хутова, Б.М. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2011)
Синтезовано ряд нових 6-арилметиленгідразино-9Н-пуринів, відомих інгібіторів ксантиноксидази. В результаті дослідження сполук in vitro встановлено, що деякі з них здатні також інгібувати активність нуклеотидпірофосфатази/фосфодіестерази 1 зі значеннями IC50 в мікромолярному діапазоні.