Дослідження методом піролітичної мас-спектрометрії комплексів включення між діючою речовиною лікарського препарату “Німодипін” та β-циклодекстринами - Рябов, С.В.; Бойко, В.В.; Бортницький, В.І.; Дмитрієва, Т.В.; Осташко, В.В.; Керча, Ю.Ю. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2011)
Методом піролітичної мас-спектрометрії досліджені одержані комплекси включення між діючою речовиною лікарського препарату “Німодипін” (ДР “Німодипін”) і β-циклодекстри-ном (β-ЦД) та (2-гідрокси)пропіл-β-ЦД (2-ГП-β-ЦД). Зроблено висновок, що більш міцні фізичні зв’язки утворюються в комплексі включення між ДР “Німодипіну” та β-ЦД, ніж у комплексі включення на основі 2-ГП-β-ЦД.