Синтез заміщених індену конденсацією морфоліноциклопентену з арилметиленмалонодинітрилами - Дяченко, В.Д.; Карпов, Є.М.; Черних, А.В. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2011)
Розроблено новий підхід до синтезу 5-аміно-3-арилметилен-7-арил-2,3-дигідро- 1Н-індан-4,6-дикарбонітрилів, який грунтується на взаємодії арилметиленмалонодинітрилів з морфоліноциклопентеном.