Синтез нових похідних 6,7-дигідро-1Н-циклопента[d]піримідин-2,4(3Н,5Н)-діону на основі 3-циклогексил-2-(2,4-діоксо-2,3,4,5,6,7-гексагідро-1Н-циклопента[d]піримідин-1-іл)ацетогідразиду. II частина - Кононевич, Ю.М.; Демченко, А.М. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2011)
Реакцією 3-циклогексил-2-(2,4-діоксо-2,3,4,5,6,7-гексагідро-1Н-циклопента[d]піримідин1-іл)ацетогідразиду з електрофільними реагентами синтезовані нові похідні 6,7-дигідро-Н-циклопента[d]піримідин-2,4(ЗН,5Н)-діону з потенційною біологічною дією.