Синтез і перетворення N-ариламідів (2Z)-(бензоїламіно)(1-R-2-оксо-1,2-дигідро-3Н-індол-3-іліден)оцтових кислот - Колісник, С.В.; Болотов, В.В.; Алтухов, О.О.; Шишкіна, С.В. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2011)
Здійснено синтез (2Z-(бензоїламіно)(1-R-2-оксо-1,2-дигідро-ЗН-індол-3-іліден)оцтових кислот і на їх основі (3Z.)-1-R-3-(5-оксо-2-феніл-1,3-оксазол-4(5Н)-іліден)-1,3-дигідро-2Н-індол-2-онів, з яких шляхом амінолізу ароматичними амінами одержані N-ариламіди (2Z)-(бензоїламіно)(1-R-2-ОКСО-1,2-дигідро-ЗН-індол-3-іліден)оцтових кислот. Досліджена можливість їх алкілування, ацетилювання та амінометилування за гетероциклічним атомом азоту.