Епіграфічна пам’ятка з фондів Чернігівського історичного музею ім.В.В.Тарновського - Мудрицька, В. (Скарбниця української культури, 2005)
У фондах Чернігівського історичного музею ім. В.В.Тарновського зберігається колекція з розкопок В.Богусевича в Чернігові у 1947, 1949, 1951 та 1953 рр. Її загальний обсяг складає більше 8000 одиниць. Переважна більшість збірки (близько 50%) – керамічні матеріали. В колекційному описі археологічних знахідок з розкопок 1953 р. біля дворової споруди кін.XII ст. зазначено 553 предмети. Було знайдено велику кількість глиняного кружального посуду IX-XIIIcт., а також 24 фрагменти стінок та ручок амфор.