Синтез та антимікробна активність функціалізованих 2-тіоціанато-2-метил-3-арилпропіонатів - Грищук, Б.Д.; Барановський, В.С.; Климнюк, С.І. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2012)
Тіоціанатоарилюванням додецилового, 2-(диметиламіно)етилового та 2,3-епоксипропілового естерів метакрилової кислоти одержані відповідні естери 2-тіоціанато-2-метил-3-арилпропіонових кислот. Встановлено, що тіоціанати, які містять у своїй структурі гліцидильний фрагмент, виявляють антигрибкові властивості.