Регіоселективний синтез та хімічні перетворення 5,11-діаміно-17,23-ди-трет-бутил-25,26-дипропокси-27,28-дигідроксикаліксарену - Родік, Р.В. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2012)
Розроблено метод синтезу 5,11-діаміно-17,23-ди-трет-бутил-25,26-дипропокси-27,28дигідроксикалікс[4]арену, який полягає у іпсо-нітруванні 25,26-дипропокси-трет-бутилкаліксарену та відновленні нітропродукту гідразин-гідратом над нікелем Ренея. Взаємодією діамінокаліксарену з електрофільними агентами отримані діамідодикарбамідо-, дисульфоніламідино- та діімінокаліксарени. На основі діімінокаліксарену синтезовано каліксарен-біс-амінофосфонат та біс-амінофосфонову кислоту.