Синтез амінонафталінтри(ди)карбонітрилів циклоконденсацією арил(алкіл)метиленмалонодинітрилів із єнамінами циклоалканонів - Дяченко, В.Д.; Карпов, Є.М.; Черних, А.В. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2012)
Розроблено новий підхід до синтезу 2-аміно-4-арил-4а,5,6,7-тетрагідронафталін-1,3,3 (4Н)-трикарбонітрилів та 2-аміно-4-арил(алкіл)-8-арилметилен-5,6,7,8-тетрагідронафталін-1,3-дикарбонітрилів, який ґрунтується на взаємодії арил(алкіл)метиленмалонодинітрилів з 4-циклогексенілморфоліном та 4-(6-арилметиленциклогексеніл-1)морфоліном відповідно.