5-іліден-2-тіоксо-4-тіазолідон-3-сукцинатні кислоти та їх похідні: синтез, протиракова активність, QSAR-аналіз - Камінський, Д.В.; Роман, О.М.; Атаманюк, Д.В.; Лесик, Р.Б. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2006)
Запропоновані методи синтезу та перетворень циклічних імідів 5-іліденроданін-З-сукцинатних кислот. Встановлено високий протираковий потенціал одержаних сполук, окреслені шляхи оптимізації структури та запропоновано імовірний механізм їх дії (зв’язування з комплексом Bcl-Х∟-ВНЗ) на основі QSAR-аналізу та молекулярного докінгу активних сполук до деяких відомих протиракових біомішеней.