Синтез та вивчення закономірностей взаємозв'язку "будова-протитуберкульозна дія" в ряду 4-арилзаміщених тіазоліл-2-амідів 1-R-4-гідрокси-2-оксо-1,2-дигідрохінолін-3-карбонових кислот - Українець, І.В.; Петрушова, Л.О.; Сидоренко, Л.В.; Горохова, О.В. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2006)
Реакцією 1-R-4-гідрокси-3-етоксикарбоніл-2-оксо-1,2-дигідрохінолінів з 4-арилзаміщени-ми тіазоліл-2-амінами здійснено синтез відповідних тіазоліл-2-амідів 1-R-4-гідрокси-2-оксо-1,2-дигідрохінолін-З-карбонових кислот. Обговорюються результати вивчення протитуберкульозної активності синтезованих сполук.