Синтез і вивчення простатопротекторної дії похідних 4H-піридо[4',3':5,6]пірано[2,3-d]піримідинів - Журавель, І.О.; Гращенкова, С.А.; Яковлєва, Л.В.; Борисов, О.В.; Коваленко, С.М.; Черних, В.П. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2006)
Здійснено синтез комбінаторної бібліотеки 2-арил-6-гідроксиметил-9-метил-3,5-дигідро-4Н-піридо[4',3':5,6]пірано[2,3-d]піримідинів. Структуру одержаних сполук доведено спектральними методами. Проведено профілювання біологічної дії речовин даного класу. Досліджено протизапальну дію синтезованих речовин на моделі гострого карагенінового запалення стопи у щурів та простатопротекторну дію на моделі простатиту, викликаного прошиванням простати.