Конденсовані піримідинові системи. 5. 6-метилфункціоналізовані 1Н - піразоло[3,4-d] піримідин-4(5H)-они - Больбут, А.В.; Вовк, М.В. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2006)
На основі 6-хлорометил-1Н-піразоло[3,4-d]піримідин-4(5Н)-онів, отриманих конденсацією амідів 5-амінопіразол-4-карбонових кислот з хлороацетилхлоридом, здійснений синтез ряду їх нових 6-сульфоніл(тіо, азидо, аміно)метилпохідних.