Множинна регресія та псевдообернення в задачах дистанційного зондування та оцінювання вмісту хлорофілу в рослинності - Яценко, В.А.; Хандрига, П.А.; Швець, Д.А. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2006)
Розглянуто проблему використання спектрів відбиття рослинності для оцінювання вмісту хлорофілу. Описано новый метод оцінювання вмісту хлорофілу, який базується на псевдообернених матрицях та множинній регресії. Наведено результати порівняльного аналізу обчислення концентрації хлорофілу на основі множинної регресії та оптимізаційного методу.