Сергій Олексійович Гіляров: доля вченого та мистецтвознавця на тлі війни - Безручко, О. (З архівів ВУЧК-ГПУ-НКВД-КГБ, 2011)
У статті на основі маловідомих архівних документів досліджується трагічна доля вченого, педагога та мистецтвознавця Сергія Олексійовича Гілярова.